آزمایش آلفا

آیا می دانید زنجیره آلفا در تالاسمی چه نقشی دارد ؟

آیا می دانید آزمایش ژنتیک از ابتلا به تالاسمی جلوگیری می کند ؟

با پیشرفت روز افزون علم ، روش های نوینی برای پیشگیری از بیماری های ارثی به وجود آمده است . آگاهی داشتن از تکنولوژی های جدید باعث می شود در بروز بیماری ها به دنبال راه حل های درست بروید و با هوشیاری بیشتری ازدواج و داشتن فرزند را تجربه کنید .

تالاسمی

تالاسمی یکی از بیماری های ارثی است که در صورت ابتلا ، تا آخر عمر همراه فرد بوده و می تواند مشکلاتی را برای زندگی فرد ایجاد کند . تالاسمی از کمبود دو بخش آلفا و بتا ایجاد می شود که می توان با آزمایش آلفا و آزمایش بتا از وجود آن آگاهی یافت . در این بخش ما به توضیح تالاسمی آلفا می پردازیم .

آزمایش آلفا

آلفا تالاسمی

در فرم آلفا تالاسمی ، آلفا زنجیره ای است که ما برای ساخت هموگلوبین نیاز داریم . ۴ جایگاه برای آن در نظر گرفته می شود که اگر فرد هر کدام از این زنجیره ها را نداشته باشد علائم متفاوتی از خود نشان می دهد از جمله :

اگر فردی ، یکی از زنجیره های آن دچار مشکل باشد این فرد ناقل خاموش محسوب می شود . هیچ علامتی و مشکلی ندارد و هیچ گونه کم خونی ای ندارد . ممکن است سال ها همچین چیزی در خانواده وجود داشته باشد و کسی حتی خود فرد متوجه آن نشود .

اگر دو تا از این زنچیره ها مشکل داشته باشد می تواند از یک والد و یا از هر دو والد به فرد انتقال پیدا کرده باشد . معمولا مانند تالاسمی مینور می باشد و یک کم خونی مختصری ایجاد می شود با این تفاوت که گلبول قرمز آن ها کوچک تر از حد معمول می باشد و همیشه این کم خونی با فرد همراه است . معمولا اقدامات خاصی لازم نیست انجام دهند و با تجویز دارو های آهن که پزشک می دهد می توانند زندگی نرمالی داشته باشند . تنها در زمان های رشدشان ممکن است نیاز به آهن داشته باشند که باید در یک آزمایشگاه ژنتیک خوب ، آزمایش های لازم که اندازه گیری آهن است را انجام دهند ولی همیشه کم خون تر از حالت عادی باقی می ماند .

فرمی که اگر سه زنجیره آلفا وجود نداشته باشد که در این حالت نیاز به تزریقات و مشکلات آن جدی تر است و ممکن است مانند تالاسمی ماژور خود را نشان دهد .

اگر در فرمی چهار زنجیره وجود نداشته باشد که مقایر با حیات است و بچه ای که به دنیا می آید نمی تواند زنده بماند و زندگی کند . این در حالتی است که هر دو والد ناقل این مشکل باشد و هر دو زنجیره را نداشته باشد ایجاد می شود .

نکته قابل توجه

اگر به کودکان خود به اندزه و میزان مناسب آهن می دهید اما باز کودک دچار کم خونی است و این عارضه برطرف نمی شود حتما با انجام آزمایش های لازم ، دلیل آن را جویا شوید که ممکن است زمینه ارثی در کودک وجود داشته باشد .

پیشگیری از تولد مبتلایان به کمبود آلفا (تالاسمی)

پیشگیری از تولد جنینی که مبتلا به تالاسمی است رسیدن به این موضوع است که آزمایش ها و مشاوره های ژنتیک قبل از ازدواج را بسیار جدی بگیرند . در انجام این آزمایش ها کم خونی های زوجین مشخص می شود که اگر هر دو نفر مینور باشند توصیه می شود که ازدواج صورت نگیرد . اگر زوجین به هر دلیلی بعد از ازدواج متوجه این مشکل شده اند ، اهمیت مشاوره های ژنتیک قبل از بارداری ، بالا می رود . با انجام آزمایش های لازم از جمله آزمایش ژنتیک ، از تولد این نوزادان جلوگیری می شود . همچنین برای جنین بعد از بارداری نیز آزمایش های مناسب در آزمایشگاه ژنتیک انجام می شود .

نتیجه گیری

با کسب آگاهی و مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج و بارداری می توان زندگی آرام و به دور از بیماری را تجربه کرد . شما می توانید با مراجعه به آزمایشگاه مناسب این آرامش را به خود هدیه بدهید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *